- Get link
- X
- Other Apps
- Get link
- X
- Other Apps
شاورما. Shawarma (/ʃəˈwɑːrmə/; Arabic: شاورما) is a dish in Middle Eastern cuisine consisting of meat cut into thin slices, stacked in a cone-like shape, and roasted on a slowly-turning vertical rotisserie or spit. الشاورما نوع من أنواع مأكولات الشرق الأوسط التي تعود جذورها إلى بلاد الشام، والدولة العثمانية، وهي عبارة عن لحم مشوي بطريقة خاصة حيث يشوى اللحم بواسطة الحرارة والأشعاع الناتج من مصدر الحرارة والذي يمكن أن يكون مصدر كهربائي أو غازي أو من الفحم. From Ottoman Turkish چویرمه (çevirme, "spinning, rotating"), from چویرمك (çevirmek, "to turn over"), related to Old Turkic [script needed] (çevür-, "to turn"); compare Greek γύρος (gýros, "gyro", literally "revolving around") and Turkish döner kebap ("shawarma, gyro", literally "turning roast meat"). شاورما الريان. Discover more posts about شاورما. شاورما لحم. عمل شاورما الدجاج شاورما دجاج خالصة. شاورما صدر الدجاج. شاورما دجاج مطبوخ. شاورما مغربية. شاورما امراتية. شاورما اللحم, شاورما فراخ. شاورما قطرية.
Chicken Shawarma (Shawarma Digaag) شاورما الدجاج. You can have شاورما using 18 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of شاورما
- It's of صدر دجاج.
- It's of من بهارات شاورما.
- Prepare of زيت.
- It's of خل احمر.
- Prepare of هيل.
- Prepare of مستكه مطحون.
- You need of ملح.
- You need of برش ليمون.
- You need of غرشة داقوس كاملة.
- It's of فلفل حار جداً.
- You need of فلفل حلو ثلاث الوان مقطعة مربعات.
- You need of تقريبا خبز.
- It's of للحشو :.
- You need of الجبن الموزاريلا.
- Prepare of حمص طحينه.
- You need of من كريمة الثوم.
- Prepare of كبيس.
- It's of بندورة مقطعه قطع صغار.
شاورما step by step
- بنوضع صدر الدجاج بالثلاجة، لمدة نصف ساعة. وبنقطعه شرايح رفيعه والزيت والخل وبنتركه لحد يجف الماء تماما وبنضيف باقي المكونات. خليتها تخينه.
- بنوضع بالوعاء دجاج مقطع شرايح وبنتبله بالبهارات والداقوس والفلفل الحار والفلفل حلو مقطع مربعات، وبنتركه على الاقل ساعتين حتى بتشرب كل النكهات وينجف الماء..
- بنتركها تبرد، وبنمسح الصحن بالزيت بنوضع الجبن و وبالوسط بن ضع شاورما والطحينه والطماطم وباقي المكونات. وبنوضع عليه طبق ثالث الجبن وبنغطي بالخبز مع قليل من سمسم وبندخله فرن عشان نحصل على قرمشة..
- كل خبزة بنحصل على اربع قطع من شاورما فيها 1000 سعرة حرارية بنقدمه مع الخس..
- Get link
- X
- Other Apps
Comments
Post a Comment