How to Prepare Perfect كبسه بطاط وكوسه

كبسه بطاط وكوسه. Ultimately from Spanish patata, from Taíno batata. (Kuwaiti Gulf Arabic) IPA(key): /bʊˈtˤɑːtˤ/. بُطاط • (buṭāṭ) m (collective, singulative بُطاطة‎ (buṭāṭa), plural بُطاطات‎ (buṭāṭāt)). potato (vegetable). French fries, fries, chips. crisps, chips.

كبسه بطاط وكوسه You can have كبسه بطاط وكوسه using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of كبسه بطاط وكوسه

  1. Prepare of رز مغسول ومنقوع نص ساعه.
  2. It's of بصله مفرومه مع ثوم.
  3. You need of شويه زيت.
  4. It's of ملعقتين صلصه.
  5. Prepare of طماطم معصوره.
  6. It's of كوسه مقطع شرائح بالعرض.
  7. You need of بطاط مقطع شرائح بالعرض.
  8. Prepare of هيل وقرفه وقرنفل صحيح.
  9. Prepare of بهارات مطحونه.
  10. You need مكعب of مرق الدجاج ماجي.
  11. You need of شوي كزبره خضراء.

كبسه بطاط وكوسه step by step

  1. نضع البصل والثوم والبهارات الصحيحه مع الزيت ونحرك الى ان يذبل.
  2. نضع الصلصه ونحرك قليلا.
  3. نضع الطماطم المعصوره ونحرك مع اضافه البهارات المطحونه ومرقه الدجاج.
  4. نضع البطاط والكوسه ونحرك نضع ماء قليلا ونغطي القدر يتسبكو مع بعض حوالي دقيقتين على نار هادئه.
  5. نضع ماء ساخن على حسب كميه الرز نتركه الى ان تنضج البطاط والكوسه.
  6. نضع الرز والكزبره ويترك بالبدايه على نار مرتفعه الى ان تنقص الماء ثم نوطي النار الى ان ينضج الرز وبالعافيه عليكم.

Comments